Mijn nieuwe hapiness is de ontdekking van de bakmixen van HomeMade! Of zoals ik mijn gerechten daarvan ook wel noem; een beetje homemade, met een beetje van HomeMade! HomeMade begon in 2014 met het concept ‘alleen water toevoegen’. Klinkt heel easy, en laat ik daar nou net van houden in de keuken! Met hun concept halen ze alle barrières weg om zelf iets lekkers te bakken. Ze begonnen met de kruidcake. Dit bleek een succes en al snel werd dit uitgebreid met chocoladecake, muffins en brownies. Nu ben ik zelf meer van de hartig, ook omdat ik mijn kinderen niet zo veel suiker wil geven. Maar HomeMade goes hartig, dus dat is perfect voor mij! Je hoeft niet meer uren in de keuken te staan om nu zelfgebakken lekkernijen te maken! YAY!
Als MOM is dit ideaal natuurlijk want tijdgebrek hebben we chronisch en nu kan ik zonder stress de lekkerste producten maken. 100% easy! Ik heb een groente quiche gemaakt. De verpakking bestaat uit een quiche bodem + een quiche mix. In de quiche mix zit alles al, je hoeft dus geen room en eieren meer toe te voegen. Super makkelijk en je hebt dus geen kans meer op een quiche die niet gaar is. De bodem is ook al voorgebakken waardoor je een super krokante bodem hebt. Zelf heb ik alleen maar rode paprika, courgette, rode ui en mozzarella toe gevoegd. Dit was het standaard recept. Ik vond het zelf makkelijk om dit te volgen, ook omdat ik die ingrediënten heel lekker vind, maar eigenlijk ben je natuurlijk vrij om je eigen ingrediënten in de mix te doen. Dat is natuurlijk ook ideaal met kinderen, want niet alle kinderen vinden alles lekker, dus stop er vooral in wat je kinderen lekker vinden!
Bereiding
(8 minuten voor vulling maken + 35 minuten in de oven)
- Verwarm de open voor op 170 graden.
- Snijd de paprika, courgette, mozzarella en de rode ui (of andere groenten, vlees, vis naar keuze).
- Roerbak de groenten even kort.
- Meng de mix en het water in een kom met een mixer en klopt twee minuten tot er een klontvrije vulling ontstaat.
- Voeg de gebakken groenten en de mozzarella toe aan de mix en roer het met een spatel door de mix.
- Vul de krokante quiche bodem gelijkmatig met de quiche vulling en gooi er nog wat mozzarella overheen.
- Bak de quiche in 35-40 minuten gaar.
Na die 8 minuten is het voorbereiden klaar dus zo hou je meer tijd over voor leukere dingen dan koken! In die 35 minuten dat de quiche moest garen heb ik gezellig met mijn kids gespeeld, anders was ik deze tijd kwijt geweest met in de keuken staan. Te gek toch dit recept!
Kijk op www.homemade.nl voor meer informatie.