GOED VOOR JE HAAR ZORGEN, HANDIGE TIPS!

haar verzorgen tips

Slap, futloos of droog: het kan zo zijn dat je niet tevreden bent over je haar. Deels heb je natuurlijk te maken met genetische aanleg. Zo heeft de één nu eenmaal dikker of voller haar dan de ander. Maar je kunt toch veel doen om je kapsel meer naar wens te krijgen. Lees je mee voor tips?

Juiste levensstijl

Je levensstijl speelt zeker een rol in de kwaliteit van je haar. Gezond leven is voor je hele lichaam goed, zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Dus ook voor je haar! Als je via je eten alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, kan je haar er ook mooier uitzien. Je kunt je haar een handje helpen met haar vitamine. Dit ondersteunt de haargroei en de veerkracht van je haar. Je kunt zo je haarstructuur versterken.

Zorg verder dat je iedere dag genoeg water drinkt. Water speelt namelijk een belangrijke rol in de hydratatie van je hele lichaam. Als je voor een gezonde levensstijl kiest, zal je haar niet van het ene op het andere moment gaan stralen. Dit heeft wat tijd nodig. Maar het kan zeker een gewenst resultaat opleveren!

Goede verzorgingsproducten

Je kunt je haar voeden met de juiste verzorgingsproducten. Ga onder andere op zoek naar een shampoo en conditioner die je haar ondersteunen. Kijk goed naar je haartype. Zo heb je bij droog of juist bij vet haar een verschillende shampoo nodig. Ook voor geverfd haar is er de juiste shampoo te vinden. Je hoeft je haar trouwens niet iedere dag te wassen. Laat hier liever een dag of een aantal dagen tussen zitten. Daar worden je haar en je hoofdhuid uiteindelijk zelfs minder vet van, als je het wat tijd geeft.

Daarnaast kun je nog af en toe een haarmasker aanbrengen, eens per week bijvoorbeeld. Vergeet ook niet dat de gezondheid een belangrijke rol speelt voor mooi, verzorgd en gezond haar. Voor de gezondheid zijn omega 3 gummies een perfecte toevoeging.

Oppassen met hitte

Hitte kan je haar flink beschadigen. Daar kun je dus maar beter mee oppassen. Föhn je je haar bijvoorbeeld regelmatig? Of gebruik je vaak de steiltang, of juist de krultang? Dat droogt je haar steeds meer uit. Probeer het gebruik te minimaliseren. Of gebruik deze apparaten voor het stylen van je haar in ieder geval niet op de heetste stand. Ook heel warm of heet douchen kan je haar beschadigen. Was je haar dus niet op een te hoge temperatuur.

Heb je het idee dat je haar is beschadigd door overmatige blootstelling aan hitte? Met haar vitamine kan je haar weer herstellen, en zorg je voor glanzend en gezond haar van binnenuit. Ook hier geldt weer dat je haar wat tijd nodig heeft om weer gezonder te worden, zeker als je al een lange tijd dergelijke apparaten gebruikt.

Het kan best een zoektocht zijn om vast te stellen hoe je jouw haar moet verzorgen. Maar neem er zeker de tijd voor, en pas de bovenstaande tips toe!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.