Als iemand van lekker eten houdt, is het Tamara Weide. Ze lust alles, kookt graag en laat geregeld haar vrienden en familie meegenieten. Tamara ontdekte tijdens haar zwangerschap dat er geen mooi kookboek is voor aanstaande moeders en ging daarom zelf aan de slag. Met Een broodje in de oven laat Tamara Weide zien welke heerlijke gerechten je tijdens je zwangerschap kunt maken.
Het boek bevat naast recepten ook een handig overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen voor de zwangere en haar ongeboren kind. Het boek staat boordevol heerlijke én veilige recepten. CITYMOM deelt vandaag het recept ‘Aardappeltorens met appel, spinazie en geitenkaas’ uit het boek Een broodje in de Oven, wat trouwens ook heel lekker is als je niet zwanger bent natuurlijk!
LEES OOK: 6X ALCOHOLVRIJE WIJN GETEST VOOR DE FEESTDAGEN
Aardappeltorens met appel, spinazie en geitenkaas
Ingrediënten
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie + extra voor de torentjes
300 gram verse spinazie
zout & peper
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
4 grote gekookte aardappelen, in lange plakken gesneden van ½ cm dik
2 Jonagold appels, geschild en in plakjes gesneden
100 gram zachte geitenkaas, in plakken gesneden
Hoe bereiden?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit in een pan de knoflook in olijfolie en voeg na 1 minuut de spinazie toe. Goed omroeren en nadat de spinazie geslonken is, niet langer meer bakken. Strooi er zout, peper en de geroosterde pijnboompitten overheen. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Maak de torentjes als volgt: een plak aardappel met daarop een plakje appel. Dan een plakje geitenkaas, een beetje spinazie en weer eindigen met een aardappelplak. Giet een klein beetje olijfolie over het torentje en strooi er een klein beetje zout overheen. Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven. Serveer met een mooi stukje vis of vlees, zoals een gebakken varkenshaasje, kipfilet of kabeljauw.
4 personen // voorbereidingstijd 30 min. // bereidingstijd 20 min.
HET BOEK ‘EEN BROODJE IN DE OVEN’ IS TE KOOP VIA BOL.