Bobbi werd vorige week drie! Nu ben ik niet zo fan van de combinatie kinderen en suiker dus ben ik op zoek gegaan of er ook taarten te koop waren die ‘gezond’ zijn. Dan bedoel ik natuurlijk niet een groentetaart… Ik kreeg de tip om de taart van Pink Carrot te proberen.
Zij maken taarten met biologische ingrediënten die puur natuur zijn. Er is geen korrel witte suiker aan deze taart te pas gekomen! Ze worden namelijk gezoet met oerzoet, een natuurlijke en ongeraffineerde zoetstof, gemaakt van suikerrietsap. Nu had ik van dat laatste nog nooit gehoord dus was dan ook zeer benieuwd hoe de chocolade taart zou smaken. Ik ben dol op chocoladetaart en ja, hij proefde heerlijk naar… chocolade taart!
Ook de appeltaart was om te smullen en was de carrot cake ook heel erg lekker. Goed te weten dat er dus ook een alternatief is en dit soort taarten ook verkrijgbaar zijn. Zo wilde Bobbi nog een stuk en zou ik normaal nee zeggen, maar nu zei ik: “tuurlijk schat, neem hoeveel je wilt”! Pink Carrot bezorgt gratis in Amsterdam en daar buiten rekenen ze €0,19 per km. Scheelt zelf ook weer uren in de keuken. Met deze taarten mag het van mij wel iedere dag feest zijn.
www.pinkcarrot.nl
LEES OOK: MINDER SUIKER VOOR MIJN KIDS? ZO DOE IK DAT!
Wat klinkt dat lekker, een biologische lekkere taart. Leuk initiatief. Maar suiker is gewoon suiker natuurlijk. Van suikerrietsap of suikerbiet of druiven… allemaal een pot nat
Hi Devi,
Het is suiker dat klopt, het is alleen onbewerkt en dus niet geraffineerd waardoor de voedingsstoffen er nog in zitten!
Groeten, Bettina
Yes! Blij dat deze blog er is voor oktober. Dan weet ik waar ik taart kan bestellen voor Evy haar tweede verjaardag 😉
jaaaa echt een aanrader!!! De appeltaart was mijn favoriet 🙂 Maar ze waren allemaal heel lekker. Hoeveelste oktober wordt Evy twee?
De productie van suikerriet is verre van duurzaam. En hoewel onbewerkt, nogal koolhydraatrijk. Misschien is stevia een alternatief. Probleem daarmee is dat het nauwelijks iets voor de structuur doet. Vind maar eens een goed recept… vooralsnog is het uitproberen om taart te bakken die koolhydraatarm is en het valt me niet mee. een 50/50 deeg van kokosmeel+amandelmeel geeft wel een aardige bodem, maar lijkt meer op een koekje dan taart. NOg maar even verder experimenteren…